Topresultater til Jammerbugt i livskvalitet og godt naboskab

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Jammerbugt Kommune placerer sig flot i en ny rapport over danskernes livskvalitet - nemlig som nr. 7, når det kommer til oplevet livskvalitet og nr. 1, når det kommer til godt naboskab.

Borgerne i Jammerbugt Kommune oplever stor livskvalitet og godt naboskab. Det er konklusionen i en netop udsendt rapport over danskernes livskvalitet, som Realdania og Videnscentret Bolius står bag.

Rapporten ”Danskere i det bebyggede miljø” undersøger danskernes trivsel i forhold til blandt andet boligforhold og nærområde. Konklusionerne inddeles i kategorier, der blandt andet baserer sig på kommunetilhørsforhold.

Nordjysk mester i livskvalitet

Jammerbugt Kommune placerer sig flot med en 7. plads blandt alle danske kommuner, når det kommer til ”Oplevet livskvalitet”. Livskvaliteten er fundet ved at bede folk sætte et tal fra 1-10 på deres oplevelse af egen livskvalitet. Andre nordjyske kommuner i toppen er Mariagerfjord som nr. 8 og Vesthimmerland som nr. 14.

Rapporten konkluderer, at der på landsplan ikke er stor forskel fra top til bund, når det gælder oplevet livskvalitet. Ringkøbing-Skjern ligger i top med et gennemsnit på 7,78, og bundskraberen er København er med 6,77. Jammerbugt ligger på 7,61.

Naboskab: 23,7 procentpoint over landsgennemsnit

Anderledes er det med kategorien ”Naboskab”, hvor Jammerbugt Kommune topper undersøgelsen, som den kommune i Danmark, hvor de adspurgte er mest tilfredse med deres naboer.

Hele 50,1 procent af respondenterne fra Jammerbugt Kommune svarer, at de er ”meget tilfredse” med naboskabet i det område, hvor de bor. I den nederst placerede kommune, Ishøj, er det kun 12,8 procent, der kan svare det. Landsgennemsnittet ligger på bare 26,4 procent.

Optimale betingelser for det gode liv

Borgmester, Mogens Christen Gade er ikke overrasket over de gode placeringer til Jammerbugt Kommune.

”Det glæder mig, at mange borgere i Jammerbugt Kommune oplever stor livskvalitet og godt naboskab, men det undrer mig ikke. I en landdistriktskommune som vores med masser af skøn natur og mange velfungerende mindre lokalsamfund, som vi politisk gør alt for at bakke op om, findes optimale betingelser for det gode liv. Som mennesker er vi jo ikke så komplicerede, når alt kommer til alt. Hvis hverdagen fungerer, og vi har gode relationer til menneskene omkring os, er der store chancer for, at vi trives”.

Undersøgelsen, der er foretaget af Kantar Gallup, baserer sig på svar fra 7399 interviews blandt danskere over 25 år, indsamlet fra d. 1. marts til 13. marts 2023. I afsnittet om livskvalitet indgår dog resultaterne fra både 2021, 2022 og 2023 og dermed 21.659 besvarelser alt.

Se hele rapporten her HER

Kilde: Jammerbugt Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.