Oplev teleskopernes fascinerende verden i Fjerritslev Kino

dato

Den 22. oktober 2024 kl. 19:00 inviterer Fjerritslev Kino til et spændende foredrag om teleskoper og deres betydning for vores forståelse af universet. Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab" og streames live fra Aarhus Universitet.

Foredraget vil tage dig med på en rejse gennem teleskopets historie, fra Galileo Galileis første kikkertobservationer til nutidens avancerede jordbaserede kæmpeteleskoper og James Webb-rumteleskopet. Videnskabshistoriker Hans Buhl og astrofysiker Hans Kjeldsen vil dele deres indsigt i, hvordan teleskoper har ændret vores syn på universet.

Teleskopets betydning for videnskaben

Ved at analysere lyset fra teleskoper kan vi få viden om big bang, universets udvidelse, galaksers rotation, og stjerners grundstofindhold. Teleskoperne er nøglen til at forstå komplekse fænomener i universet, som nu kan studeres i detaljer.

Foredragets indhold

Hans Buhl og Hans Kjeldsen vil forklare, hvordan teleskoper fungerer og præsentere eksempler på de fascinerende objekter og fænomener, der kan observeres. Foredraget giver en dybdegående forståelse af, hvordan kikkerten har hjulpet os til vores nuværende opfattelse af universet.

For mere information om foredraget, billeder og pladsreservation, kan du besøge dette link. Serien er arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet, og du kan følge foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for at modtage bonusmateriale og tips om kommende foredrag.

Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 22. oktober 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Fjerritslev Kino, Vestergade 6, 9690 Fjerritslev
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut