Nu åbner Varmepumpepuljen 2024: Tjek, hvor du kan få tilskud i Fjerritslev

I varmepumpen møder jordvarmen eller luften et kølemiddel med et lavt kogepunkt, og kølemidlet fordamper, hvorefter dampen komprimeres, og der dannes varm gas, som føres videre til kondensatoren – og varmen afgives til boligen eller varmeanlægget.
Profilbillede
dato

Energistyrelsen har netop åbnet for en ny pulje med tilskud til varmepumpe. Men hvorvidt man kan søge puljen, afhænger af fjernvarmeforholdet på adressen. Lokal ekspert fra Fjerritslev giver sine bedste råd. 

Varmepumpepuljen i 2024 er netop åbnet for ansøgninger, og i år kan der søges om op til 27.000 per husstand. Det kræver dog, at boligen, der søges varmepumpetilskud til, ikke befinder sig i et område, hvor der er indlagt fjernvarme eller er planer om det – og i Fjerritslev Kommune varierer det fra den ene matrikel til den anden.

Fjernvarme eller ej

Førend varmepumpepuljen kan søges, skal man undersøge, om man bor i et område, hvor der er lagt ud til fjernvarme, eller hvor der er planer om det inden for nær fremtid.


Foto: Hans Bak Koldsgaard, BBA Certificeret Energivejleder hos Agesen & Koldsgaard VVS TEKNIK.

– For at kunne søge varmepumpepuljen, skal din bolig være i et område, hvor der ikke er lagt ud til fjernvarme eller planer om det. Man skal selv tjekke situationen for adressen, og det kan variere fra den ene side af vejen til nabogrunden, siger Hans Bak Koldsgaard, der er BBA Certificeret Energivejleder hos Agesen & Koldsgaard VVS TEKNIK

Fjernvarmeforholdene for ens område kan findes på kortet på Plandata.dk

Billigere at skifte om sommeren

Varmepumpepuljen er en del af bygningspuljen, der i 2024 er sat til 315 millioner kroner, og heraf er det meningen, at omtrent 70 procent skal fordeles til varmepumpepuljen. Ifølge Hans Bak Koldsgaard kan der være mange gode grunde til at skifte til varmepumpe, og sommeren er en af dem.

– Man tænker generelt ikke så meget på sin varmeregning om sommeren, men ønsker man varmepumpen og venter med at installere, til det er vinter, skal der typisk etableres en midlertidig energiløsning. Det er mere besværligt og bekosteligt, og det kan man jo undgå, hvis man gør det om sommeren, siger Hans Bak Koldsgaard og tilføjer:

– Flere forskellige typer varmesystemer fungerer med en varmepumpe, og vi anbefaler altid, at man får et tjek og en grundig gennemgang af boligen, så man kan finde den mest optimale måde at udnytte varmen på og dermed få en sund varmeøkonomi.


Foto: PR // Ligger din bolig inden for det mørkegrønne eller grønt skraverede felt, er der fjernvarme eller planer om det i området, og puljen kan derfor ikke søges. Er boligen derimod i det gule, grønne eller lilla skraverede område, kan puljen søges. 

Sådan søger du

Varmepumpepuljen kan søges via Energistyrelsens hjemmeside og følgende krav skal være opfyldt:

  • Varmepumpen skal installeres på en selvejet helårsbolig.
  • Varmepumpen skal erstatte et oliefyr, gasfyr, elvarme eller biokedel – eksempelvis træpillefyr.
  • Boligen må ikke ligge i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme eller planlagt fjernvarme. Info derom kan findes på kan ses på plandata.dk
  • Installation af varmepumpe må først ske efter ansøgning om tilskud.
  • Tilskud skal søges til enten en luft-til-vand-varmepumpe eller en væske til vand-varmepumpe – også kaldet jordvarme.
  • Installationen skal foretages af en VE-godkendt installatør

Bedre Bad & Bedre Energi er en landsdækkende kæde af VVS-installatører, der er eksperter i energiløsninger som fjernvarme, naturgas, pillefyr, varmepumpe, jordvarme, solvarme samt i generelle energiforbedringer og energibesparelser i boligen. Læs mere på:www.bedrebad.dk

Kilde: Pressemeddelelse fra Bedre Bad - Bedre Energi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.