Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Fjerritslev - mandag den 22. marts

Profilbillede

Fjerritslev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Vedr. skudepisode: Aktuel uro begrænset til lokale kriminelle netværk


Det er en aktuel uro i lokale kriminelle netværk i Aalborg, der har forbindelse til søndagens skudepisode på Hadsundvej, hvorved en ung mand – der er meldt uden for livsfare – blev såret. Uroen handler formentlig om narkomarkedet og gammelt nag.
Læs mere på politi.dk

 

Skagen – indbrudstyve taget på fersk gerning


Nordjyllands Politi modtog fredag den 19. marts efter midnatstid en anmeldelse om, at to mistænkelige personer netop var blevet set på et overvågningskamera i Skagen. Begge var iklædt arbejdstøj og havde medbragt lommelygter, hvilket vidnede om, at et indbrud netop var undervejs.

Vagtcentralen dirigerede derfor omgående en patruljevogn til stedet. Kort efter ankom betjentene til adressen i Skagen, hvor man umiddelbart ikke fik øje på nogen personer omkring det pågældende hus. Politiet runderede derfor i området for at lede efter de to personer, som de var blevet beskrevet af anmelder.

 

Forsøgte at stikke af

”To mænd, henholdsvis på en knallert og en cykel,” lød det over radioen. Den ene af betjentene havde spottet de to mistænkelige personer, som passede signalementet fra anmeldelsen på en prik. Begge undløb dog fra stedet så snart, betjenten råbte dem an. Men der gik ikke længe, før politiet på udramatisk vis indhentede knallertføreren, der efter politiets signalering holdt ind til siden.

Det viste sig, at der var tale om en mand i 40’erne.

 

Vedkommende blev øjeblikkeligt gjort bekendt med, at han var sigtet og anholdt for forsøg på indbrud. I knallertens opbevaringsrum fandt betjenten diverse skruetrækkere, en lommelygte og en walkie-talkie. Derudover fattede betjentene mistanke til, at knallertføreren muligvis var påvirket.

Mens en alkometertest viste negativ, gav en narkometertest udslag – manden var tilsyneladende påvirket af amfetamin. Politiet sigtede derfor yderligere manden for narkopåvirket kørsel. 

 

Ransagning af den sigtedes bolig

Grundet yderligere mistanke til besiddelse af ulovlig narkotika ransagede politiet senere på fredagen den sigtedes bolig. 

Her konfiskerede man bøtter med amfetamin. Andre tegn på salg af narkotika blev ligeledes fundet på adressen, hvorfor politiet yderligere sigtede den anholdte mand for salg af narkotika. I forbindelse med ransagningen fandt politiet desuden en ulovlig kniv samt to knojern, hvorfor den anholdte yderligere blev sigtet for brud på våbenloven.

 

Videre efterforskning

Som resultat af den efterfølgende efterforskning blev den sigtedes undløbne samarbejdspartner, en 45-årig mand, ligeledes sigtet for forsøg på indbrudstyveri.

 

Alt i alt blev manden i 40’erne sigtet for:

  • Forsøg på indbrudstyveri
  • Narkopåvirket kørsel
  • Salg af narkotika
  • Brud på våbenloven

 

Mens hans 45-årige samarbejdspartner blev sigtet for:

  • Forsøg på indbrudstyveri

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Aalborg SV – bekymret borger anmeldte spiritusbilist


”Han ser svært beruset ud. Jeg er bange for, at han måske forsøger at køre herfra.”

Sådan lød anmeldelsen lørdag den 20. marts om aftenen, da en bekymret borger i Aalborg SV ringede til politiet. På en tankstation havde vedkommende havde lagt mærke til en bilist, som så ud til at være påvirket af spiritus. En bilist, som tilsyneladende var ved at køre fra stedet.

 

En beredskabspatrulje rykkede derfor ud til adressen.

 

Kort efter ankom betjentene til stedet, hvor den anmeldte bilist stadig holdt i tomgang – med begge hænder placeret på rattet. Ved første blik så bilisten ganske rigtigt beruset ud. Politiet instruerede derfor bilisten, en 66-årig mand, i at deltage i en alkometertest, hvilket han indvilligede sig i.

1,98 promille – dét var resultatet af alkometertesten. Klart over den lovlige grænse på 0,5. Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel, hvorefter man kørte den sigtede til hospitalet for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Fjerritslev – ulovlig knallert målt på rullefelt til at køre 75 km/t


75 km/t – dét var tophastigheden på rullefeltet, da en patrulje fra beredskabet standsede en knallert til kontrol på Thistedvej i Fjerritslev mandag den 22. marts. Politiet sigtede knallertføreren, en 33-årig mand, for at føre konstruktiv ændret knallert. Derudover havde føreren ikke tegnet en ansvarsforsikring, hvilket er lovpligtigt i Danmark. Den manglende ansvarsforsikring medførte endnu en sigtelse.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi