Indvielse af nye lokaler til værested samt Syge- og hjemmeplejen, Brovst

Foto: Jammerbugt Kommune.
dato

Stationsvej 20 i Brovst skal fremover huse værestedet Syrenen og Syge- og hjemmeplejen, Brovst. Onsdag blev stedet indviet med stort og festligt fremmøde.

Værestedet Syrenen flyttede ind for godt to år siden. Syge- og hjemmeplejen for knap en måned siden. Nu ser de to enheder frem til at dele matrikel og glæder sig over nye moderne rammer om deres aktiviteter.

Efter at værestedet Syrenens bygninger på Tjørnevej i Brovst brændte ned i foråret 2021 fulgte en turbulent tid for fællesskabet, der tæller 120 tilmeldte og cirka 30 aktive brugere samt 4 medarbejdere og teamet af 7 bostøtter og 1 støtte-kontaktperson.

I starten af 2022 besluttede Jammerbugt Kommune at købe ejendommen på Stationsvej 20, hvor Syrenen på det tidspunkt holdt til. Herefter begyndte en længere periode med renovering og modernisering af værestedets nuværende lokaler, hvor der udover det store opholdsrum blandt andet er gjort plads til sanserum, dart, bordtennis og et hyggerum.

Selvom det gamle sted ikke sådan lige bliver glemt, er der nu god grund til at være tilfreds, mener både Kirsten Sørensen og Nels Jensen, der er brugerrådsrepræsentanter i Syrenen.

”Nu har vi fået et permanent sted. Det sætter vi stor pris på efter at have flyttet rundt. Her er god plads – også til lige at trække sig, hvis det er det, man har brug for. Vi savner jo stadig Tjørnevej, men vi skal nok blive lige så glade for at være her,” lyder overbevisningen.

Bedre plads i syge- og hjemmeplejens base

Der var mere plads i den rummelige bygning på Stationsvej. Derfor blev det besluttet, at Syge- og hjemmeplejens lokaler i det tidligere plejecenter Møllegården skulle udskiftes.

I starten af denne måned begyndte flytning af udstyr, og medarbejderne fulgte for knap en uge siden. Det hele er derfor nyt, men allerede nu nyder man de nye rammer, fortæller leder af sygeplejen, Jette Simonsen:

”Det er ingen hemmelighed, at vi i lang tid har glædet os til få bedre plads. Det har vi fået her på Stationsvej, og det har simpelthen kunnet mærkes fra dag ét, at tingene glider lettere. Vi har fået et lokale, hvor der er plads til, at alle 130 medarbejdere i syge- og hjemmeplejen kan samles, vi har fået god plads til både at tjekke ind og dokumentere, og så har vi fået en ordentlig kantine”.

To røde bånd

Mange brugere, medarbejdere og politikere var troppet op til indvielsen, som blev forestået af borgmester Mogens Christen Gade, der klippede hele to bånd – ét til Stationsvej 20 og et ekstra til Syrenen, som han selv i sin tid som socialudvalgsformand i den daværende Brovst Kommune var med til at etablere.

”Jeg håber, at I, Syrenens brugere og medarbejdere, vil falde rigtig godt til her på Stationsvej. At I sammen vil plante Syrenens rummelige fællesskab om, så det blomstrer og trives”, lød ordene blandt andet til værestedets medarbejdere og brugere.

Og til Syge- og hjemmeplejen, Brovst:

”Jeg ved, at I tog det sidste skridt i flytningen så sent som i fredags d.17. november. Men jeg har også ladet mig fortælle, at I allerede er faldet godt til. At I nyder de lyse rum og den gode plads, som blandt andet gør det muligt at samle alle medarbejdere på én gang. Tillykke med dét der forhåbentligt bliver et godt og funktionelt sted for jer mange år frem i tiden”.

Efter snoreklippene var Syrenen vært for hotdogs til alle fremmødte.

Kilde: Jammerbugt Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.